Inspiratie

Wat ons inspireert.

Ted Noten

Ontwerper van o.a tassen, waarbij voorwerpen  worden ingegoten in acrylaat. Bij de vervaardiging van sieraden maakt hij regelmatig gebruik van 3D printers.

Elsa Schiaparelli

Één van de belangrijkste modeontwerpers van de jaren 20 en 30, na Coco Chanel. Het meest bekend om haar ‘lobster dress’ uit 1937 waarvoor Salvador Dali de tekening van de kreeft heeft gemaakt.

Patricia Urquiola

Spaanse architecte en designer met bewonderingswaardige meubelontwerpen voor o.a. Moroso en B&B Italia. Een van de grootsten van deze tijd.

David (Nightingale) Hicks

Engels interieur ontwerper, geboren in 1929, bekend om zijn gewaagd kleurenpalet en mix van antiek met moderne meubelen en comtemporary art. Hier aan toegevoegd door hem zelf ontworpen karpetten en o.a. behang Hexagon voor Cole & Son.

Marcel Wanders

Eigenzinnig industrieel ontwerper, met een bijna exceptionele gedachtegang.  De “lady Gaga” van design. Volgens hem moet design je  vooral raken.

Herma de Jong

Hoedenmaakster en couturier. Zij ontwerpt de meest prachtige hoeden geïnspireerd op films, mythologie, muziek. Bekend om haar hoeden die te bewonderen zijn op Prinsjesdag.

Iris Apfel

Interieur ontwerpster èn flamboyant stijl-icoon. Nog heel actief ondanks haar hoge leeftijd van 96. Ik ben groot aanhanger van haar befaamde uitspraak: “More is more and less is a bore”.

Jakob Schlaepfer

Verrijkt al meer dan 100 jaar de wereld met stoffen. Elke unieke combinatie van zorgvuldig handwerk en industriële productie leidt tot een luxe product dat exclusief wordt. Zij creëeren stoffen door lasersnijden, digitaal drukken en state-of-the-art borduurmachines. Hun interieurstoffen zijn onderscheidend.