Behang

onze uitgebreide selectie behang biedt verrassende opties voor elk interieur

In the spotlight

Ministry of Happy Walls

Ontwerper Jo van Gemerde van het behangmerk Ministry of Happy Walls bóuwt dessins. Haar bouwstenen zijn foto’s uit de natuur, gecombineerd met archeologische, kunsthistorische en vintage botanische elementen. In zo’n dessin verwerkt ze honderden foto’s in vele digitale lagen: overlappend, naast elkaar en over elkaar heen. Het eindresultaat is een panorama met diepte, een virtuele wereld waarin je als toeschouwer nieuwe dingen ontdekt en blijft ontdekken.

Arte Behang

Arte staat synoniem voor elegante muurbekleding. Het label is van de familie Desart, die het in haar eigendom heeft sinds 1981. Het intern en ervaren ontwerpteam van deze fabrikant levert jaarlijks zeer uiteenlopende collecties.

In de Arthus showroom is gekozen voor het behang Cube uit de serie Heliodor. Deze serie is handgemaakt. De patroonstukjes zijn met grote accuratesse uitgeknipt en daarna met de hand vastgelijmd op papier. De Cube heeft hiermee een prachtig Trompe l’oeil-effect gekregen.

Zuber Behang

Ga naar The Oval Office in Washington en aanschouw daar het behang van… Zuber. Dit Franse behangmerk heeft in zijn archief maar liefst 150.000 goed bewaarde houten stempels. Het aantal is eigenlijk niet verwonderlijk, want het bedrijf bestaat al sinds 1797.

Sinds de oprichting in de 18e eeuw heeft Zuber niets veranderd aan het productieproces. Zubers  behang én stoffen worden geprint met dezelfde traditonele houten stempels. Deze stempels werden tot aan 1870 met de hand uitgesneden. Zuber is daarmee nu de laatste fabriek in de wereld (!) met een 18e eeuwse techniek voor behangproductie.

Pictures and documents from Zuber Manufacture, Rixheim, France. Reproduction forbidden.

Merken

Andrew Martin
Arc wallpaper
Arte behang
Cole & Son
Colefax
Colony
Dedar
Designers Guild

Elitis
Gournay wallpaper
Farrow & ball
Iksel
Jane Churchill
Jim Thompson
Jakob Schlaepfer
Lelièvre

Lewis & Wood
Matthew Williamson
Mind The Gap
Morris & Co
Mozenzi
Mulberry
Nina Campbell
Nobilis

Osborne & Little
Oscar de la Renta
Phillip Jeffries
Pièrre Frey
Rubelli
Sanderson
Sandberg
Zoffany
Zuber